Yenisebat
Image default
Business / Transportation and Logistics

IJsselmeervogels, de getergde kampioenskandidaat

Allemaal net niet, zo zou je het seizoen van ‘De Vogels’ het beste kunnen omschrijven. Voetballen konden ze zeker, alleen kwam het juist in die beslissende eindstreep lang niet altijd goed uit de verf. Met Ted Verdonkschot aan kop zag je de beoogde titelkandidaat langzaam maar zeker afglijden naar de personificatie van een getergde kampioenskandidaat. Het is dan ook te hopen dat deze topclub lering trekt uit het voorbije seizoen en met een andere mindset het nieuwe seizoen Tweede Divisie ingaat. Wil jij terugblikken op dit mindere jaar? Check dan nu het clubkanaal van IJsselmeervogels op Eyecons.com!

In het slotduel tegen kampioen AFC (red. 2-1) liet Verdonkschot zich redelijk uitgetogen uit tegenover FOX Sports. Juist in dit laatste duel zou zijn ploeg hebben laten zien wel degelijk veerkrachtig te kunnen zijn. IJsselmeervogels is een club die titelaspiraties ten alle tijden uit moet spreken, aldus de 55-jarige oefenmeester. Dat het uiteindelijk toch niet zo heeft mogen zijn, heeft meerdere kanten volgens Verdonkschot. Zo is er het mentale aspect, maar ook die desoriëntatie die zich heeft voorgedaan nadat AFC aan die race om de titel begon. Talent en kwaliteit was en is er nog steeds voldoende volgens de eindverantwoordelijke. Echter misten ‘de Vogels’ dat kleine beetje geluk wat een kampioen nodig heeft om ongeschonden die eindstreep te halen.

Voor het eerstvolgende seizoen blijft de ambitie dan ook hetzelfde: een gooi doen naar de kampioenstitel. Met een andere mindset dan deze hoeft deze selectie dan ook niet te beginnen. Er zal goed worden ingekocht, de aandacht gaat ook uit naar doorstroming vanuit de jeugdelftallen en niet onbelangrijk: de accommodatie én de faciliteiten zullen verbeterd worden. Alles om tot zo’n gunstig mogelijk klimaat te komen om die felbegeerde competitietitel in de wacht te slepen. Maar hoe ze dat precies gaan doen? Dat blijft altijd een verrassing. Terugblikken kan, doe dat op het clubkanaal van IJsselmeervogels op Eyecons.com!

 

https://eyecons.com/kanalen/ijsselmeervogels