Yenisebat
Image default
Business / Transportation and Logistics

Een beter dak

Sommige mensen hebben wat geld over en weten niet waar ze dat geld aan moeten besteden. Een van de dingen waar je dat geld dan aan kan besteden is door het te investeren in je huis. Een van de dingen waar je dan in je huis in kan investeren is door het in het dak van je huis te investeren. Er zijn verschillende alternatieven voor het dak van je huis die bijna allemaal milieuvriendelijker zijn dan het pannendak. Een van de alternatieven daarvoor is een rieten dak.

Een rieten dak is een goede investering omdat rieten daken meestal beter isoleren dan daken met dakpannen. In de winter blijft het met een rieten dak daarom langer warm in je huis en heb je minder stookkosten nodig om je huis warm te houden en in de zomer heb je minder kosten om je huis koel te houden, waardoor er minder stookkosten zijn als je wel dezelfde temperaturen in huis wilt. Met een rieten dak zijn er dus minder elektriciteitskosten in de winter en de zomer.

Daarnaast heeft een rieten dak het voordeel dat het voor een goede sfeer in huis zorgt, want een rieten dak heeft de eigenschap om met het weer mee te kleuren. Een rieten dak kleurt daarom lichter als de zon schijnt en kleurt donkerder als het regent. Toch is de sfeer niet het belangrijkste aan een rieten dak. Het belangrijkste aan een rieten dak is dat bijna alle rietsoorten biologisch afbreekbaar zijn waardoor rieten daken milieuvriendelijker zijn dan pannendaken.

Het nadeel van een rieten dak is dat een rieten dak iets duurder is dan een pannendak, want het kost ongeveer twee keer zoveel geld om een rieten dak te laten leggen dan om een pannendak te laten leggen. De voordelen van een rieten dak moeten daarom wel opwegen tegen het kostenplaatje ervan. Een goede rietdekker is belangrijk voor lagere kosten.

https://www.rietwerk.nl/